Stroon ako slovenský predskokan na koncerte Bernhofta

Stroon ako slovenský predskokan na koncerte Bernhofta

29/Jan

Do Bratislavy prichádza nórsky umelec Bernhoft s kapelou The Fashion Bruises už 4. februára 2019. Bernhoft prináša okrem svojej tvorby aj lokálneho predskokana. Ako prvý na koncerte vystúpi slovenský umelec Stroon.

Stroon je pulzujúcim elementom na slovenskej hudobnej scéne. Nielen vďaka vibrafónu, ktorý je jeho hlavným nástrojom, ale aj vďaka škále projektov a spoluprác, v ktorých necháva svoj rukopis. Zasnenosť, kontemplácia, snaha o beztiažovosť, konceptualita, to všetko vo vnútri. Modalita, rytmické štruktúry, minimalizmus, skreslenie, synthové plochy a proto-melodika navonok. V jeho setoch môže zaznieť skorá elektronika, akustické kompozície, dystopické improvizácie, solárne prelúdia, ale aj jeho najnovšia tvorba. Svoje živé hrania sa snaží vždy prispôsobiť miestu, času a divákom a obohacovať ich spoluprácou s úspešnými slovenskými vizuálymi umelcami.

Stroon na seba upozornil už v roku 2010 debutom Ruine Noire, ktoré si vyslúžilo veľmi pozitívne ohlasy. Solar Preludes (2016) spojili protikladné svety skreslenej gitary a vibrafónu do elektronickej formy. Album bol v rámci Radio_Head Awards nominovaný v dvoch kategóriách, singel Astatine sa zas ihneď po vydaní stal jednou z najhranejších skladieb v rotácii Rádia_FM. Ostatný release, Vice Laboratory (2018), priniesol autorov extrovertnejší prístup a jeho lásku pre “klubovosť”, no stále s jeho príznačným rukopisom.

Koncert Bernhoft & The Fashion Bruises s lokálnym predskokanom Stroon-om a zahraničnou support Magdalenou Grabher odznie v bratislavskom klube MMC, 4.2. 2019.

Vstupenky na koncert na www.xl.sk