KYLIE MINOGUE

KYLIE MINOGUE

27/Mar

Austrálska speváčka Kylie Minogue opäť zbiera úspechy, s novinkovým albumom Kiss Me Once, vydaným 14. marca, sa necelé dva týždne od vydania dostala na druhé miesto v anglickom rebríčku. Je prirodzené, že v domácom austrálskom rebríčku je na prvom mieste.

Pre Kylie je dvanásty štúdiový album Kiss Me Once návratom na tanečný parket. Slávna popstar ho zatiaľ stihla propagovať dvoma singlami. Pilotný Into The Blue doplnila minulý týždeň skladba Sexercize, ku ktorej speváčka natočila odvážne video. V nahrávke, pod ktorú je podpísaný producentský tím The Monsters and the Strangerz, Kylie koketuje s dubstepom.

Album ponúka jedenásť piesní, sú nimi Into The Blue, Million Miles, I Was Gonna Cancel, Sexy Love, Sexercize, Feels So Good, If Only, Les Sex, Kiss Me Once, Beautiful (s Enrique Iglesiasom) a Fine. Vychádza v niekoľkých verziách, okrem štandardnej edície ponúka Kylie aj rozšírenú, ktorá navyše obsahuje niekoľko skladieb a DVD s bonusovým materiálom. K dispozícii bude aj kombinovaná verzia na vinyle a CD.

Kylie Minogue bude nový album propagovať naživo na Kiss Me Once Tour. V Európe sa predstaví na tridsiatich koncertoch, turné sa začne 24. septembra v anglickom Liverpoole a ukončí 17. novembra vo švajčiarskom Zürichu. Jednou zo zastávok bude aj Bratislava, na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vystúpi 19. októbra.

Speváčka a herečka Kylie Minogue (*28.5.1968, Melbourne, Austrália) začala umeleckú dráhu už v jedenástich rokoch v austrálskych televíznych seriáloch, prvým bol The Sullivans. V ďalšom Skyways hrala spolu s Jasonom Donovanom. Jej prvým hitom bola cover verzia piesne Loco-Motion Američanky Little Evy. V anglickej singlovej hitparáde mala zatiaľ 46 skladieb, z nich sedem sa dostalo až na prvé miesto. Vydala dvanásť štúdiových albumov, prvý Kylie v júli 1988. K diskografii patrí aj päť live a dvanásť kompilačných albumov, najnovšími sú The Best Of Kylie Minogue z júna 2012 a akustický album The Abbey Road Sessions z októbra 2012.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Parlophone Music Renáta Tomášová